20
07
2020

XCO Halicanum Trophy 2020

Autor ZeRo 0

U nedjelju, 12.07.2020.g. u Toplicama Sveti Martin održano je Nacionalno prvenstvo u disciplini XCO, pod nazivom “XCO Halicanum Trophy 2020”.

U 24 kategorije nastupilo je ukupno 171 biciklista i biciklistica. Staza za ovo nacionalno prvenstvo nije bila tehnički previše zahtjevna, ali je zbog svoje konfiguracije tražila stalan tempo, bez mogućnosti odmora.Dodatne probleme vozačima zadala je kiša koja je dan prije natopila stazu, pa je ista bila dosta skliska što je kod vozača iziskivalo dodatan oprez.

U takvim uvjetima najbolje su se snašli Matija Meštrić i Karmen Škiljić, koji su postali novi (stari) prvaci Hrvatske u ovoj disciplini, u kategoriji Elite. Juniorski prvak postao je Fran Bošnjak, koji je odvozio odličnu utrku i na stazi pretekao velik broj Elite vozača. Kod juniorki pobjedu je odnjela Anja Nadu, dok je naša Ida Trstenjak utrku završila na 5. mjestu.

Velika borba odvijala se u kategoriji kadeta. Pobjedu je na kraju odnio Ivan Okmažić, dok je naš Matija Trstenjak na cilj ušao kao drugi i osvojio titulu viceprvaka.

U kategoriji veterana , domaća uzdanica Marko Deda Žnidarić pomeo je konkurenciju i odnio titulu veteranskog prvaka Hrvatske.

Do brončane medalje stigla je i naša najmlađa vozačica Ana Hunjak u konkurenciji djevojaka U15.

Od domaćih snaga nastupili su još :

Patrik Antolašić – Elite – odlično 8. mjesto

Mihael Krobot- junior – 4. mjesto

Petar Obadić – kadet- 16. mjesto

Leon Prenar i David Ivanušić-Hublin -U15 – 4. i 5. mjesto

Božidar Mavrin – Sport – 4. mjesto

BK Mura avantura zahvaljuje svim članovima kluba i volonterima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji ove utrke. Reakcije nakon utrke bile su samo riječi pohvale, i možemo biti zadovoljni organizacijom.

Hvala Hrvatskom biciklističkom savezu na pomoći i potpori.

Također hvala svim našim sponzorima i donatorima bez kojih ova utrka nebi bila održana:

Općina Sveti Martin na Muri– posebna zahvala načelniku Draženu Crnčecu

Life Class terme -također posebno zahvaljujemo direktoru Igoru Nekiću, Srećku i Pepiju

Smart Way– Petra i Aleksandar – HVALA!!!!

Husqvarna

B2B– hvala Vladimir Hunjak

Huni Bike Shop

Vinarija Tomšić

Vinarija Hažić

LD Brewery – hvala Krešo

Posebno zahvaljujemo Gradskom društvu crvenog križa Čakovec i gospođi Alji Novak, koji su vodili brigu o poštivanju preporuka za sprječavanje COVID-a.

Hvala i HGSS-u stanica Čakovec i ekipi HMP koji na sreću nisu imali previše posla.

Komentara
0

Ostavi komentar

odabir jezika