04
06
2018

XCM Big 4 Rab

Autor ZeRo 0

U subotu, 02.06.2018.g. na prekrasnom otoku Rabu održala se utrka u disciplini XC maraton , pod nazivom Big 4, UCI C3 ranga,koja se bodovala i za hrvatski kup. Po velikoj vručini, na prekrasnoj stazi nastupilo je četvero naših natjecatelja: Junior Nikola Vinko, veteran A Marko Deda Žnidarić, Patrik Antolašić u kategoriji Sport i Majda Horvat u kategoriji Elite žene. Pratnju i tehničku i feed podršku činili su Željko Rob i Robert Šangulin.

Majda je u ovu utrku ušla puna samopouzdanja, te na početku utrke stekla prednost, koju je tijekom utrke konstantno povećavala, tako da je na cilj stigla prva , sa 15-ak minuta prednosti ispred drugoplasirane Eme Filipović iz BK Biker Zagreb. Treće mjesto zauzela je Kristina Lukačević iz BK Rotor Koprivnica.

Marko “Deda” Žnidarić također je odvozio odličnu utrku i zauzeo treće mjesto, iza prvoplasiranog Hušić Irvina iz BK Faust Vrančić i drugoplasiranog Tomislava Katalenića iz BK Cycling Lošinj.

Nikola Vinko po prvi puta je ove godine stao na postolje u ovoj disciplini, završivši utrku kao drugi, iza pobjednika Roka Fržopa iz BK Orlov krug Vodice. Kao treći u kategoriji juniora završio je Matija Orlović iz BK AKS Stankovci. U kategoriji juniora treba spomenuti i našeg dragog prijatelja Nou Bertovića, kojem je treće mjesto pobjeglo za jednu sekundu.

U kategoriji Sport Patrik Antolašić završio je kao drugi, iza Svetličić Davora. Kao treći u cilj je ušao Marijo Margić.

U klubskom poretku završili smo kao drugi sa osvojenih 245 bodova. Bolji od nas bio je BK Orlov krug iz Vodica, koji je osvojio 268 bodova, te tako preuzeo vodstvo u ukupnom poretku sa prednošću od 22 boda. Do kraja sezone ostaje još jedna utrka u disciplini XCM, na kojoj ćemo nastupiti u najjačem sastavu, i najavljujemo borbu za prvo mjesto do posljednje kapi znoja.

Komentara
0

Ostavi komentar

odabir jezika