U sklopu BK Mura Avantura od 2010. godine godine djeluje  Škola biciklizma Mure Avanture.

Program rada biciklističke škole Mure avanture je potkraj 2012. godine dobio suglasnost od MINISTARSTVA OBRAZOVANJA ZNANOSTI I ŠPORTA, što je prvi pisani i verificiran program za biciklizam u Republici Hrvatskoj, koji objedinjuje tehničku i tjelesnu kulturu te je time zadovoljen zakonski uvjet  za rad s osnovnoškolskom djecom.

Osnovni cilj rada škole jest stjecanje i usavršavanje osnovnih biciklističkih znanja i sposobnosti. Svrha je čuvanje i unapređenja vlastitog zdravlja i zdravlja okoline, zadovoljenje dječje potrebe za kretanjem, odnosno vježbanjem i putem toga stvaranje navika svakodnevnog vježbanja i discipline.

Namjera je da djeca steknu naviku svakodnevnog vježbanja, zatim da nauče i usavršavaju tehniku i taktiku biciklizma te da im se približe sve one pozitivne stvari koje im biciklizam kao sport može pružiti u zdravom načinu života i stvaranju pozitivnih osobina.

Plan i program rada Škole biciklizma izvodi se na način da se djeci bez obzira na njihove sposobnosti, omogući razvoj, prije svega njihovih motoričkih, a potom i emocionalnih, psiholoških i socijalnih potencijala.

Dobne skupine su od kikača  koji je tek uče voziti bicikl pa do 9-10 godine, a vodi ih Ines Sobočan. Druga skupina je od 10 godina pa do natjecatelja, a skupinu vodi trener Mario Sever.

Upisi su tokom CIJELE GODINE, a potrebno je doći na trening i popuniti obrazac.

Igra je bitna za sva područja dječjeg razvoja i odrastanja, te omogućava djeci da dobro iskoriste svoju energiju, jačaju i razvijaju motoričke sposobnosti i stvaraju otpornost i snagu. Upišite svoju djecu u našu školu, a na nama je da se prilagodimo vašoj djeci i od njih učinimo kvalitetne mlade sportaše i sretne ljude.

RASPORED TRENINGA

Ljetni period

Utorak 18,00-19,00 sportski tereni kod dvorane Life Class terme Toplice sv. Martin

Četvrtak 18,00-19,00 sportski tereni kod dvorane Life Class terme Toplice sv. Martin

Zimski period

Ponedjeljak 15,30-17,00 Dvorana Policijske uprave međimurske

Utorak 19,00-20,30 Dvorana Life Class terme Toplice sv. Martin

Četvrtak 16,30-18,00 Dvorana Policijske uprave međimurske

19,00-20,30 Dvorana Life Class terme Toplice sv. Martin

Subota , termin i mjesto prema dogovoru

odabir jezika