30
04
2019

Croatia cup Vodice 2019

Autor ZeRo 0

BBK Orlov krug iz Vodica je organizirao prošli vikend svoju 21. po redu MTB XCO utrku. Na zahtjevnoj kamenitoj stazi okupilo se 212. natjecatelja iz čak 14 zemalja. Nastupili su i svi najbolji hrvatski brdski biciklisti jer se utrka bodovala za Husqvarna MTB XCO kupa Hrvatske 2019, pa su tamo naravno i bili biciklisti Mure avanture iz Svetog Martina na Muri.

U kategoriji dječaka U14 nastupio je Leon Prenar, koji je osvojio 4. mjesto. Ovo mu je bila tek druga službena utrka, i sa zadovoljstvom možemo ustvrditi da Leon polako, ali sigurno napreduje. U kategoriji djevojčica U15 nastupila je Ana Hunjak, koja je inače kategorija U14 ali je zbog nedostatka natjecateljica spojena u stariju kategoriju.U godinu starijoj kategoriji Ana se dostojno nosila sa konkurencijom i na kraju osvojila brončano odličje.

U kategoriji kadeta nastupili su Ida Trstenjak i Matija Trstenjak. Ida je osvojila brončano odličje, dok je Matija bio 5.(3) u jakoj međunarodnoj konkurenciji.U kategoriji juniora nastupio je Stjepan Hunjak, koji je osvojio 11.(1) mjesto . Stjepanov rezultat mogao je biti još bolji, ali je zbog pada i tehničkih problema sa biciklom tijekom utrke izgubio podosta vremena , što ga je koštalo nekoliko mjesta. U istoj utrci morao je nastupiti i Lovro Posel, ali se isti ozljedio na zagrijavanju, te nije bio u mogućnosti startati.

U kategoriji Elite nastupio je Robert Šangulin, koji je utrku završio na 18.(2) mjestu.U kategoriji Elite žene utrku je odvozila Majda Horvat i završila na 14. (2) mjestu. U kategoriji U23 Patrik Antolašić završio je na 9. (2) mjestu.

U kategoriji Sport nastupili su Božidar Mavrin i Nikola Vinko, koji su utrku završili na 6. i 7. mjestu.U kategoriji Veterana A, Marko Deda Žnidarić osvojio je 6. (3) mjesto. Njegov rezultat također je mogao biti puno bolji,čak je tri kruga bio na vodečoj poziciji, nakon čega je na stazi „pokupio“ čavao, te utrku morao do kraja odvoziti na polupraznoj zadnjoj gumi.

(U zagradama se nalazi plasman za bodovanje u HR kupu).

U ukupnom poretku klubova Mura avantura je osvojila drugo mjesto sa 257 bodova, iza prvoplasiranog BK Montes iz Zagreba , koji je osvojio 285 bodova. Treće mjesto osvojili su domaćini, BBK Orlov krug iz Vodica , sa samo dva boda manje od Mure avanture, tj. 255 bodova.

Već u srijedu, na praznik rada, Matiju i Idu Trstenjak očekuje utrka cestovnog kupa u Zadru, dok na sljedeću MTB utrku biciklisti Mure avanture putuju 12.svibnja, i to na 3. kolo Husqvarna XCM kupa u Crikvenici.

Komentara
0

Ostavi komentar

odabir jezika