14
05
2018

BK Mura avantura najbolja u Crikvenici

Autor ZeRo 0

U nedjelju je u Crikvenici održana brdsko biciklistička utrka pod nazivom 6. XCM Crikvenica na kojoj se okupilo 150 brdskih biciklista iz hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. BK Mura avanturu predstavljalo je 7 natjecatelja , od kojih se 5 okitilo medaljama. Utrka se bodovala za kup hrvatske u XC maratonu, ali je ujedno i bila nacionalno prvenstvo hrvatske.

U kategoriji juniora za BK Mura avanturu, nastupili su Stjepan Hunjak i Nikola Vinko. Stjepan je odličnom vožnjom na kamenitoj i vrlo zahtjevnoj stazi dugoj 54 kilometra bio najbolji i tako se okitio naslovom državnog prvaka. Nikoli je postolje izmaklo za dlaku, te je na kraju završio na vrlo dobrom 4. mjestu. U kategoriji Elite žene, na stazi dugoj 72 kilometra, nastupila je Majda Horvat, te osvojila 2. Mjesto i naslov viceprvakinje hrvatske. U Kategoriji Veterana A, sa još nezaliječenom ozljedom nastupio je Marko Žnidarić i završio kao 9. U kategoriji Sport, Patrik Antolašić stigao je do brončane medalje, unatoč činjenici da je bio u vodstvu više od pola utrke, nakon čeka je probušio gumu, te zadnjih deset kilometara morao prijeći trčeći. U kategoriji kadeta nastupili su Mihael Krobot i Lovro Posel, koji su obadvojica stigli do postolja, Mihael kao drugi, a Lovro kao treći.

U poretku klubova, na ovoj utrci BK Mura avantura osvojila je 1. mjesto sa 245 bodova , te preuzela vodstvo u ukupnom poretku hrvatskog kupa u disciplini XC maraton.

dig

dig

dig

dig

Komentara
0

Ostavi komentar

odabir jezika